PROCEDURA PREMERGATOARE TRATAMENTULUI
1. Inainte de a incepe tratamentul de albire, medicul stomatolog trebuie sa consulte pacientul si sa se asigure de starea de sanatate a tesuturilor moi. Restaurarile deficitare trebuie inlocuite, iar cariile trebuie obturate. Suprafetele radiculare expuse pot dezvolta sensibilitate. Daca suprafetele expuse sunt mari, sau daca restaurarile sunt inadecvate, pacientul poate dezvolta durere (moderata pina la severa). Uneori, aceasta problema poate fi rezolvata prin ajustarea gutierei, sau prin aplicarea unui agent bonding de calitate, ca de ex. PermaQuick.
2. Indepartati calculii si petele externe. Daca tesutul este traumatizat, asteptati 1 pina la 2 saptamini inainte de a incepe tratamentul de albire pentru a reduce posibila sensibilitate gingivala.
3. Dupa incheierea tratamentului de albire, asteptati 2 saptamini pina la plasarea restaurarilor- aceasta din 2 motive :a) rezistenta bondingului poate fi semnificativ redusa de reziduurile de peroxid (oxigen) din dentina sau smalt.b) stabilizarea culorii necesita timp, lucru important pentru plasarea restaurarilor definitive .
4. Ocazional, in gutiera se poate observa o coloratie rosie moderata, in vecinatatea obturatiilor de amalgam (care contin Zn). Experienta a dovedit ca aceasta coloratie este lipsita de importanta.
5. Dintii cu restaurari mari de amalgam, pot aparea mai inchisi la culoare datorita faptului ca amalgamul devine mai vizibil prin smaltul albit. Acesti dinti pot necesita restaurari estetice dupa incheierea tratamentului de albire
6. Unele pete nu raspund la tratamentul de albire. De asemenea, se poate intampla ca dupa scurt timp, unele pete care au fost indepartate, sa reapara. Acest lucru indica faptul ca dintii nu au fost receptivi la actiunea peroxidului si ca ‶albirea initiala※ s-a datorat deshidratarii smaltului care si-a revenit apoi la culoarea initiala dupa ce dintii s-au rehidratat. In cazul petelor intrinseci dificile, treimea gingivala a dintelui se va albi ceva mai incet si mai putin decit celelalte doua treimi.
7. Daca medicul stomatolog banuieste ca pacientul ar putea inghiti gutiera, tratamentul trebuie evitat.
8. Cind gutiera nu este utilizata, trebuie pastrata in cutiuta ei.
9. Dintii devitali pot fi albiti rapid prin deschidereea accesului lingual al dintelui. Pacientului i se da o seringa cu Opalescence si un dispozitiv Black Micro Tip si e invatat sa-si irige deschiderea linguala cu apa, apoi s-o umple cu Opalescence Quick. Apoi se incarca si se introduce gutiera in cavitatea bucala. Evaluati periodic procesul, deoarece dintii devitali se pot albi semnificativ mai rapid decit cei vitali.
PROCEDURA
1. Pentru a accelera efectul gelului, incalziti seringa in prealabil. Tineti seringa sub jet de apa calda timp de 2-3 minute. Temperatura gelului nu trebuie sa fie prea mare, pentru a nu leza tesuturile moi. Testati temperatura gelului inainte de a insera gutiera, pentru a evita posibila lezare a tesutului.
2. Confectionati gutiera respectind instructiunile.
3. Durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient. Fiecare sedinta de tratament trebuie sa dureze intre 30 minute si 2 ore. Daca intentionati sa efectuati tratamentul cu Opalescence Quick, ca un initiator al tratamentului urmat acasa de catre pacient, atunci este necesara doar o sedinta in cabinetul stomatologic, dupa care pacientul poate merge acasa cu Opalescence 10% carbamid peroxid.
4. Ocazional, sensibilitatea poate necesita tratament. Tehnicile citate in literatura si care pot fi eficace, sunt:
a) pacientul va purta gutiera incarcata cu un gel neutru viscos, ce contine nitrat de potasiu (UltraEz).
b) administrarea unor medicamente analgezice-antiinflamatorii ca de ex. ibuprofen sau aspirina.
ATENTIE
1) Cititi cu atentie toate instructiunile. Acordati mare atentie designului gutierei si planificati tratamentul astfel incat sa asigurati si mentineti confortul pacientului.
2) Starea de sanatate a cavitatii bucale trebuie sa fie foarte buna.
3) Desi nu au fost evidentiate probleme, ca o masura de precautie, Opalescence Quick nu trebuie folosit in timpul sarcinii.
4) Exista unele date care indica faptul ca peroxizii potenteaza actiunea unor agenti carcinogeni. Ca o masura de precautie, pacientii care sunt fumatori sau consumatori de alcool, trebuie sa intrerupa fumatul si consumul alcoolului in timpul tratamentului de albire.
5) Daca pacientul prezinta alergie sau sensibilitate chimica la peroxizi, carbopol, glicerina etc., nu trebuie sa urmeze tratamentul de albire cu Opalescence Quick.
6) Inainte de introducerea gutierei in cavitatea bucala, dintii trebuie curatati.
7) Restaurarile trebuie sigilate corect, iar toate suprafetele dentinare expuse existente, trebuie acoperite. Daca pacientul prezinta antecedente de sensibilitate, trebuie realizata o restaurare adecvata, cu un agent bonding, etc, sau temporar, cu un sigilant de dentina.
8) Pot exista arii de decalcifiere care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Zonele de decalcifiere se vor albi mai rapid, devenind mai evidente in timpul procesului de albire. Continuati tratamentul pina ce si restul suprafetei dintelui ajunge la aceeasi culoare. Reevaluati situatia la 2 saptamini dupa incheierea tratamentului de albire, cind culoarea s-a stabilizat.
9) Daca pacientul dezvolta sensibilitate, gutiera trebuie indepartata. Daca problema persista, intrerupeti tratamentul.
10) Informati pacientii asupra faptului ca obturatiile si coroanele existente nu se vor albi.
11) Monitorizati cu atentie tratamentul pentru a preveni albirea dintilor pina la gradul de transluciditate.
12) Opalescence Quick este livrat in seringi de 1,2 cc, gata incarcate. Substanta nu trebuie injectata.
13) Produsul trebuie pastrat la frigider. Feriti-l de actiunea caldurii si de lumina soarelui.
14) Daca disconfortul gingival sau dentar persista (ca de ex o sensibilitate excesiva la rece), invatati pacientul sa-si scoata gutiera, sa intrerupa tratamentul si sa contacteze medicul stomatolog.
15) Pacientii cu bruxism pronuntat sau cu ocluzii problematice, pot necesita un material de gutiera de grosime mai mare.
16) Cind este pusa la frigider, seringa poate capata un aspect inghetat. Daca e lasata la temperatura camerei, aspectul seringii va reveni la normal. Acest lucru nu afecteaza eficacitatea produsului.
Prezentare
- 1 x seringa 1,2 ml + varf aplicare